marți, 8 mai 2012

De ce pestele gras este atat de benefic


        Putând fi procurate ca suplimente alimentare, sub forma de capsule sau lichide, uleiurile de peste se împart în 2 categorii: uleiuri din ficat de peste (decod, halibut si rechin)si uleiuri di n carne de peste, de regula extrase din ansoa, sardele, capelini si men-haden (specii de peste mic din apele Atlanticului de Nord). Termenul de ulei din ficat de cod se refera la uleiurile extrase din cod si din merlan. Uleiului extras din ficatul de peste i se înlatura mirosul si i se adauga vitamina E si antioxidanti, pentru a-i împiedica râncezirea. Acest ulei este o sursa excelenta a vi ta-minelor A si D. Doua lingurite (100 ml) de ulei din ficat de cod concentrat furnizeaza de regula circa800 mcg de retinol (vitamina A), | mcg devitamina D si circa 2 g de acizi grasi omega-3 —mai mult decât suficient pentru 1 acoperi doza zilnica recomandata unui adult si pentru a oferi protectie împotriva multor tulburari circulatorii si de piele. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu