marți, 8 mai 2012

Legumele proaspete si de buna calitate



        Legumele proaspete si de buna calitate, pe de alta parte, preparate chiar înainte de folosire si gatite la microunde, fierte sau sotate cât mai putin posibil, nu numai ci arata mai apetisant si au un gust mai bun, ci îsi pastreaza si mai multi nutrienti. Daca apa de la fiert se foloseste apoi la sosuri, putini nutrienti se pierd de fapt. Daca nu aveti timp sa preparati legume proaspete, cele congelate pot fi la fel de hranitoare. Hrana bine gatita poate avea o valoare nutritionala chiar si de 3 ori mai mare decât a celei gatite neglijent.
Când gatiti acasa, este esential si sa cunoasteti regulile de IGIENA din bucatarie. Nu reîncalziti niciodata alimentele decât cel mult o data. Reîncalziri-le repetate ale supei de carne, de pilda, pot încuraja înmultirea bacteriilor si pot duce la intoxicatii alimentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu