marți, 8 mai 2012

Ce alegem : untul sau margarina ?



      Disputa pentru a stabili daca mai sa-Inatos este untul sau margarina este de multi ani foarte intensa. Multi nutritionisti considera astazi ca untul este de preferat, cât timp este consumat cu moderatie. Untul este, desigur, un aliment mult mai natural decât margarina, care se bazeaza mult pe coloranti si alti ADITIVI ce o transforma dintr-o grasime cenusie, neapetisanta, în produsul finit pe care îl cunoastem. De regula,untul si margarina au acelasi continut total de grasime si furnizeaza aceeasi cantitate de energie (tipic vorbind, 81% grasime si 740 de calorii la 100 g), dar unii producatori de margarina au redus continutul de grasimi al produsului lor la 70% (635 de calorii la 100 g).Margarina a fost inventata de un chimist francez ca substitut ieftin al untului în anii 1860, când se prepara din seu de bou si lapte smântânit.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu