marți, 8 mai 2012

Felul in care preparam alimentele



       Prioritatea numarul 1 în orice buca- i tarie este IGIENA; este vitala prevenirea contaminarii bacteriene si a TOX1INFECTIILOR ALIMENTARE. Modul în care alimentele sunt preparate, gatite si pastrate va determina consevarea nutrientilor. Atunci cand incepem sa preparam , Pentru a evita transferul bacteriilor care se gasesc în carnea cruda sau în peste spre alte alimente gatite, spalati cutitele, fundul de lemn si mâinile imediat ce ati terminat de preparat fiecare fel. Când le aranjati în frigider puneti carnea si pestele crud în vase separate, pe raftul de jos, pentru ca zeama sa nu cada pe alte mâncaruri. Bacteriile periculoase sunt inhibate la temperaturi scazute, asa ca ar trebui sa va asigurati ca frigiderul dumneavoastra functioneaza la 0-5 grade. Pentru a diminua pierderile de vitamina C din fructe si legume, spalati-le, decojiti-le, taiati-le sau radeti-le doar înainte de a le gati sau mânca. Folositi întotdeauna cutite ascutite pentru de-cojire sau taiere, pentru ca ustensilele boante zdrobesc alimentul, provocând pierderi nutritive mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu